Platforma MORE - Monitorowanie Recyklatu w Europie

more logo

Polski Związek Przetwórców Tworzyw Sztucznych zachęca do rejestracji firmy na platformie MORE (Monitorowanie Recyklatu w Europie).

Platforma utworzona została przez EuPC (Europejskie Stowarzyszenie Przetwórców) przy wsparciu Komisji Europejskiej i służy do śledzenia ilości użytych materiałów z recyklingu w gotowych wyrobach. Na EuPC Annual Meeting  we wrześniu 2019r. Kirsi Ekroth-Manssila, Head of Unit w  DG GROW Komisji Europejskiej, pochwalił MORE jako wartościową inicjatywę i wezwał przedsiębiorstwa do przyłączania się do platformy. MORE była także prezentowana na  spotkaniu Circular Plastics Alliance pod przewodnictwem Komisji Europejskiej. Unia Europejska liczy na informacje bezpośrednio od przetwórców i będzie to nasz istotny wkład w GOZ.

PZPTS został koordynatorem MORE w Polsce. Dlatego też gorąco zachęcamy do rejestracji Państwa firmy i co najważniejsze do wypełnienia dostępnej tam ankiety.

Oprócz FAQ w załączeniu przesyłamy również linki do platformy i krótkiego filmiku wprowadzającego:

Dołącz do firm, które wypełniły już ankietę!

fphu-artek-114882.jpg ARTEK OPAKOWANIA SP. Z O.O.
     logo grupa ergis ERGIS S.A.
eurocast EUROCAST SP. Z O.O.
GPR LOGO GPR GUMA I PLASTIK RECYKLING SPÓŁKA Z O.O.
   cedo logo CEDO SP. Z O.O.
  FABRYKA OPAKOWAŃ SP. Z O.O.
kgl logo KORPORACJA KGL S.A.

Do pobrania